Faciliteiten

Finse Sauna

Er bestaat geen betere manier om weerstand te bieden aan drukke jobs, veeleisende bazen en de soms bijna onmogelijke combinatie van werk en gezin dan je op tijd en stond over te geven aan complete relaxatie. Sauna, whirlpool, infrarood en massage zijn plaatsen waar u even van de aardbol kunt verdwijnen. En u hoeft er niet eens ver voor te gaan en 100 procent privacy.

 

In Scandinavië behoort een sauna tot de standaard uitrusting van een woning. Sauna nemen is er de gewoonste zaak van de wereld en wordt als een voorwaarde gezien om gezond en fit te blijven. Wie soms naar de sauna gaat weet dat het waar is. De sauna kikkert op, geeft je een goed gevoel en zorgt voor een fluweelzachte huid.

Infrarood Cabine

De infraroodcabine kent de laatste jaren een stormachtige opgang. In de klassieke (Finse) sauna wordt de lucht door een warmtebron opgewarmd. De werking berust op de wisselwerking tussen hete, droge lucht (temperaturen tussen 50-100°C, relatieve vochtigheid van 15 tot 30%) en koud water.

 

De werking van een infrarood-cabine is gebaseerd op de infrarood warmte die opgewekt wordt met elektrische stralers. Het kenmerk van infrarood warmte is dat deze warmte wordt overgebracht naar de huid zonder dat er warme lucht aan te pas komt. In een infraroodcabine wordt slechts 20% van de stralingswarmte voor de verwarming van de lucht gebruikt, de overige 80% zou rechtstreeks in lichaamswarmte worden omgezet.

 

Een Infraroodcabine is dus geen sauna maar een (stralings) warmtecabine. Door de dubbele wanden van de Infraroodcabine zal ook de omgevingstemperatuur stijgen naar 40° tot 60°C.

Onze Faciliteiten

  • Finse sauna
  • Infrarood cabine
  • Whirlpool
  • Inloopdouche

We voorzien tevens:

  • Shampoo, douchegel
  • Water en fruit
  • Badlinnen (2 handdoeken per persoon)

Enkele Sfeerbeelden

Onze contactgegevens:

 

GSM: 0474/08.16.11 Wellness Azuur

Email: info@wellness-azuur.be Frans Van Ryhovelaan 204 - 9000 Gent